вторник, 12 юли 2011 г.

ПИТАНЕ (3) до редовната сесия на Общинския съвет на гр. Първомай (от 15.07.2011г.)

Започвам с послеслова... - Докога Областният управител ще си затваря очите пред беззаконията на кмета на Община Първомай - Ангел Папазов, след като тези, които трябва да го контролират - Общинските съветници, упорито отказват да правят това. Надявам се този път някой да се самосезира...

До Председателя на ОбС гр.Първомай
До Кмета на Община Първомай

П И Т А Н Е

от Бисер Г. Бойчев – съосновател на гражданската инициатива
ГРАЖДАНСКИ ФОРУМ ПЪРВОМАЙ
до редовната сесия на Общинския съвет на гр. Първомай
(от 15.07.2011г.)

Уважаеми г-н Председател,
Уважаеми г-н Кмете,
Уважаеми г-жи/г-да Общински съветници,

По повод 7 точка от дневния ред на редовната сесия на Общинския съвет на гр.Първомай от 15.07.2011г., а именно:

7. Докладна записка относно продажба чрез публичен търг на недвижим имот – частна общинска собственост, от общинския поземлен фонд /ОПФ/, представляващ № 139004, в землището на с.Брягово, община Първомай, област Пловдив.
Вносител: Ю.Димитров-зам.кмет

Искам да направя следното ПИТАНЕ:

1. Получени ли са парите от продажбата на санаториума (хижата) в с.Брягово?
2. Преведени ли са 30 % от тази сума на кметството на с.Брягово, ако не – защо?
3. Моля г-жа Красимира Александрова, да обясни как кметът на Община Първомай изпълнява решенията на Общинския съвет и ако не ги изпълнява - как общинските съветници го контролират?

Ако парите не са преведени, правя следните ПРЕДЛОЖЕНИЯ:

1. Моля кметът на с.Брягово да оттегли положителното си становище (ако е дал такова въобще) за продажбата на горе упоменатия имот - № 139004, докато няма пълни гаранции, че Кметството на с.Брягово ще получи дължимите суми от продажбата на общински имоти, намиращи се на територията на селото в най-скоро време (преди изтичане мандата на този Общински съвет), вносителят да оттегли предложението за продажба или ако това не стане - общинските съветници да не гласуват предложението.

2. Предлагам да се създаде комисия, която да проконтролира колко сделки с общинско имущество има от началото на мандата на този Общински съвет, какви са общите постъпления в бюджета от такъв род продажби и каква част от постъпилите средства са дадени на кметствата, в чиито райони се намират въпросните обекти. Ако се констатират нередности, виновните длъжностни лица да понесат съответната политическа и наказателна (административна) отговорност.

С уважение:
Бисер Бойчев
ГРАЖДАНСКИ ФОРУМ ПЪРВОМАЙ

П.С. - Докога Областният управител ще си затваря очите пред беззаконията на кмета на Община Първомай - Ангел Папазов, след като тези, които трябва да го контролират - Общинските съветници, упорито отказват да правят това??? Надявам се този път някой да се самосезира...

Няма коментари:

Публикуване на коментар