четвъртък, 31 март 2011 г.

ПИТАНЕ (1) до Председателя на ОбС, Кмета и Общинските съветници на гр. Първомай...



До Председателя на ОбС гр. Първомай
До Кмета на Община Първомай


П И Т А Н Е
от Бисер Бойчев – съосновател на гражданската инициатива
ГРАЖДАНСКИ ФОРУМ ПЪРВОМАЙ
до редовната сесия на Общинския съвет на гр. Първомай
(от 31.03.2011 година)


Уважаеми г-н Председател,
Уважаеми г-н Кмете,
Уважаеми г-жи/г-да Общински съветници,

По повод първа точка от дневния ред на редовната сесия на Общинския съвет на гр. Първомай от 31.03.2011г., а именно:
„Информация за организацията и контрола по спазване на Наредбата за чистотата и обществения ред на територията на община Първомай”, бих желал да направя следното питане:

Публична тайна е, че независимо от решението за закриване на градското сметище край р. Мечка от края на 2009 г., то продължава да се използва без санкцията на Общинския съвет. Практика е там да се изхвърлят отпадъци от всякакъв вид: битови, животински, строителни и др., в това число и от службата по чистота на Общината. Градът е бил обгазяван многократно поради палежи, като миризмата през лятото е нетърпима. Почти същата е ситуацията със сметището за строителни отпадъци край р. Марица (местност „Червения ямач”). Има направени множество снимки, като последните са от 22.03.2011 г.

Защо общината сама нарушава решенията на Обищнския съвет и собствените си наредби? До кога това ще продъжава? Моля да дадете информация колко акта са издадени и колко средства са постъпили в бюджета на Общината от наложени глоби за нарушаване на Наредбата за чистотата, при положение че има дори Общинска полиция, на която се плаща от джоба на данъкоплатците.

Моля също да бъде прието предложението за извършване на пълен одит на дейността по сметосъбирането в Общината за периода от 2010г. до настоящия момент, за да се отхвърлят всякакви съмненията за корупционни практики в тази сфера. При нежелание от страна на общинските съветници да се извършат нужните проверки и да се предприемат действия за прекратяване на тези явни нарушения, ще бъда задължен да сезирам компетентните контролни органи и институции.

Прилагам снимков материал от 22.03.2011 г.

С уважение:
Бисер Бойчев
ГРАЖДАНСКИ ФОРУМ ПЪРВОМАЙ

4 коментара:

  1. Искаме да знаем точния щат на служителите в община Първомай?
    Искаме да знаем в кои кметства на община Първомай има щат за озеленители и други какви щатове има?

    ОтговорИзтриване
  2. Половината щатни са пенсионери роднини на общински съветници и властоимащи

    ОтговорИзтриване
  3. Ако разбирам добре,колегата преди мен иска да каже че има пенсионери в момента и са на щат(получават пенсия и заплата едновременно)а млади хора са безработни? Това ако е вярно кмета Ангел Папазов трябва да отговори в този форум защо е така?
    Ако не отговори предлагам всяка събота от 10часа на протестен митинг на площада пред община Първомай.

    ОтговорИзтриване
  4. Говори се че Илия Ганчев ще е в коалицията за изборите есента за кмет и общински съветници на община Първомай на Димитър Хубенов-но се говори че Илия Ганчев работи за Ангел Папазов?
    Веднага собственика на този сайт да разследва случая и да накара Илия Ганчев и Димитър Хубенов да се изкажат за това?

    ОтговорИзтриване