четвъртък, 21 юли 2011 г.

ОТВОРЕНО ПИСМО до Областния управител на Пловдив - г-н Тотев


Уважаеми г-н Тотев,

Пиша това писмо до Вас в качеството си на обикновен гражданин на Община Първомай, а така също и като съ-инициатор на гражданска инициатива – ГРАЖДАНСКИ ФОРУМ ПЪРВОМАЙ, който като не-правителствена структура (все още нерегистрирана формално) си е поставил множество цели, в това число - извършване на обществен контрол, оказване на обществен натиск, защита интересите на гражданите в община Първомай и др.

До сега съм отправял няколко питания свързани с продажби на общински имоти и не изплащането на гласуваните от ОбС - 30 % от постигнатата при търговете продажна цена, на кметствата, на чиито територии се намират въпросните имоти. Като един от множеството примери мога да посоча с.Брягово, където кметството има да получава само от този мандат около 100 000 лв..

Утвърдила се е постоянна практика, кметът на Община Първомай г-н Ангел Папазов - да не дава полагащите се средства, независимо че кметът на с.Брягово е предлагал различни проекти и възможни варианти, как тези пари да бъдат реализирани в интерес на хората от селото. Кметът А.Папазов самоволно, без санкция на ОбС, пренасочва тези средства в други направления и независимо от поставените питания, досега няма адекватен отговор за тези свои действия, а също така е налице явно нежелание от страна на общинските съветници да изпълнят задълженията си за контрол по отношение правомощията и действията на кмета А. Папазов.

Преди провеждането на последната сесия (от 15.07.2011г.) съм депозирал питания и предложения до ОбС, във връзка продажбата на поредния имот в с.Брягово (а имаше и множество други точки, касаещи продажбата на общински имоти), на които отново не получих отговор, а само уклончиво обяснение, че проверка ще бъде направена. Предложението ми за „създаване на комисия, която да проконтролира колко сделки с общинско имущество има от началото на мандата на този Общински съвет, какви са общите постъпления в бюджета от този род продажби и каква част от постъпилите средства са дадени на кметствата, в чиито райони се намират въпросните обекти и ако се констатират нередности, виновните длъжностни лица да понесат съответната политическа и наказателна (административна) отговорност”, въобще не бе обсъдено и дискутирано.

Във връзка с горе написаното, Ви умолявам да бъде върната гласуваната седма точка (а защо не и другите, касаещи продажби на общински имоти), да се въведе мораториум върху продажбата на общински имоти на територията на Община Първомай, докато АНКЕТНА КОМИСИЯ, създадена от Ваша страна, да провери всички сделки от подобен род на територията на Общината и която да се произнесе за действията на кмета и на общинските съветници, по отношение изпълнение на техните служебни задължения и правомощия, за да бъдат защитени в максимална степен обществените интереси при разпореждането с общинските имоти и разпределянето на публичните средства.

Изразявам готовност да се срещна в удобно за Вас време и да предоставя факти и друга информация, свързана с поставените въпроси.

Вярвам, че молбата ми ще бъде разгледана и ще очаквам отговор от Ваша страна в най-скоро време, който ще публикуваме на страницата на ГРАЖДАНСКИ ФОРУМ ПЪРВОМАЙ.

С уважение,
Бисер Бойчев
GSM - 0884 471914

22.07.2011г.
Първомай

П.С. – Приложено Ви изпращам питането и коментара, по отношение на въпросната сесия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар