неделя, 17 юли 2011 г.

Сесията на ОбС Първомай - бездушие и цинизъм на квадрат

Последната сесия (от петък, 15-ти юли) бе поредният ФАРС в работата на този ОбС... Явно обидени от материала в ПЪРВОМАЙ.НЕТ, който показа как на предишната сесия 18 точки се приемат за 30 минути, този път общинските съветници решиха да "поработят" малко повече - 55 минути, като в това време се включват и 2 почивки от по 15 минути!!! Горе-долу на всеки 3 точки (сиреч 7-8 минути) бездушно гласуване - се вземаше необходимата и заслужена 15 минутна почивка. Не намирам други думи, с които да опиша тази ситуация освен - срам и позор на квадрат. То, че повечето от общинските съветници, както кметът и обкръжението му нямат срама, това отдавна е ясно, но какво да кажем за "тъй наречената опозиция"???, която бе в абсолютно съзвучие и синхрон при гласуването на 10-те точки - пълно единодушие и безкритичност - нещо, което можеше да се постигне само в едни уж "отминали времена". Нито един въпрос, критика, обсъждане или каквото и да било..., а този път никоя "височайша особа" нямаше рожден ден, за да имат оправдание, че бързат народните избраници. След втората почивка и малкото присъсващи кметове на села и граждани си бяха отишли, като преди да напусне залата, г-н Сашо Атанасов предложи на ръководството на ОбС освен минерална вода, да дават на общинарите и по един-два сандвича, защото явно заплатата, която получават е малка, за да си купят нещо за хапване предварително и да имат енергия да говорят по-силно и разбираемо.

А питането ми, господин кмете, бе риторично. Не трябваше да го вземате толкова на сериозно. Моля Ви, не затормозявайте служителите си месец и половина да правят сметки и изчисления, в тези непосилни жеги. То всичко е ясно и с просто око...

И на "изчерателното мълчание" на г-жа Красимира Александрова също съм изключително благодарен. По гласуването на точките за продажба на общински имоти става ясно, как работи водената от нея постоянна комисия и колко ги е еня общинските съветници за безобразията на кмета при разходването на публичните средства.

Жалко, че кметът на Брягово, не прояви малко повече смелост и не си оттегли становището, така като преди време направи кметът на Дълбок извор при подобна ситуация. Защото за заместник кметът и останалите общински съветници беше ясно предварително какво ще направят.

По-късно се разбра, че все пак повод за бързане имало... Организираният по покана на самия Ангел Папазов концерт, всъщност поставя негласното начало на предизборната му кампания. Въпросът отново е - с какви пари се направи това - лични или общински, господин кмете? И както изпя, обичаната от всички Ваня Костова , в самия край на концерта - "приятелство с пари не се купува" - ще се види след време кои са истинските приятели, когато секнат продажбите на общинските имоти, достъпът до европейските средства, манипулираните търгове и обществени поръчки, тлъстите комисионни и прочие...

Но както е казал народът: Нищо никога не се разминава! Дори и да не си хванат, дори и да не си осъден..., защото все пак "ТАМ ОТГОРЕ, НЯКОЙ ГЛЕДА", госпожи и господа общински съветници!

Няма коментари:

Публикуване на коментар